Den traditionella byn Vamos i Chania

Vamos
'Lefka Ori' - Chania
'Lefka Ori' - Attribution: Shepard4711

Vamos är en traditionell by, 26 kilometer från staden Chania. Vamos bevarar fortfarande dess autentiska Kretensiska karaktär med en varietet av fester som tar plats i området årligen. Detta är också ett viktigt område som främjar ekoturism och jordbruksturism då området är fyllt med grönska, träd och är habitatet för så många djur. Om du önskar att besöka detta frodiga landskap av exceptionell skönhet så kommer du att hitta många småhotell att tillgodose alla dina behov.

Denna by av unik karaktär spelade en signifikant roll till Kretensisk historia under den Turkiska ockuperingen och många försök har gjorts för att fånga denna unika by.

Letar du efter äventyr och spänning till en plats som kommer att hållas i ditt minne? Då måste du besöka Vamos! Byn har en traditionell vibb som kommer ta över dig och du kommer att upptäcka att denna Kretensiska by inte är som någon annan på grund av dess historiska viktighet. Det är en väldigt natursköna by som har upprätthållit dess rustika och originella karaktär genom åren och du kan komma att se att nuförtiden så påminner många byggnader oss om denna tid. Ett antal byggnader som den gamla vinaffären, kaféet och flickskolan har återupprättats eller omkonstruerats till ett hotell.

Ta din bil och utforska området och se byarna runt området för dig själv då du kommer att hitta ett stort arkitektururval från kyrkor till byggnader. Xirosterni, Souri, Palailoni, Drapanos och många fler byar är bara några få kilometer från Vamos och väntar för dig att utforska dem. Förutom det så har området en unik karaktär och du kommer att finna ett antal aktiviteter och händelser för att ta hand om intresset.

Om du är i Vamos i april så kommer du att bevista “Hochlidovradia” eller "sniglarnas afton"! Det är en traditionell fest där sniglar (chochlioi i det Kretensiska idiomet), en älskad maträtt bland det Kretensiska folket, lagad på olika sätt erbjuds för alla, tillsammans med tsikoudia och mycket musik och dans som utmanar dig till att leva som ortsborna och du kommer absolut att älska det!
Hotell och lägenheter Hotell i Vamos Vamos