Chora Sfakion i Chania

Chora Sfakion
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' - Chania
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

I regionen av Sfakia beläget sydväst om Kreta så kommer du att hitta den mest fantastiska staden. Regionhuvudstaden med namnet Chora Sfakion som har bevarat mestadels av dess traditionella karaktär har inte blivit till en enorm stad.

Chora Sfakion är Sfakias hamnområde, en vilt vacker region i södra delen av prefekturen Chania och är populärt för dess rika traditioner. De flesta resenärer ser Sfakia väldigt snabbt genom att debarkera från båten som har tagit dem från klyftan Samaria, men detta är fortfarande en stad som du behöver spendera mer tid i.

Kanske så är Chora Sfakion inte ett så turistiskt område eftersom att det till stor del har bibehållit sin originella Kretensiska karaktär men det är även så att du kan utöva många aktiviteter från vattensporter till snorkling, dykning, eller så kan du ta långa promenader och se områdets otroliga klyftorna med organiserade tourer som avgår hela tiden från staden Chania. Klyftan av Aradena eller Pachnes (2453 meter), vid mitten av de Vita Bergen är endast ett fåtal saker av fler att göra i Chania. Om du söker efter att andas in fräsch, ren bergsluft i dina lungor rätt ovanför alla de upptagna havsnära resorterna så måste du besöka de Vita Bergen (Lefka Ori) som skapar ett komplett vilt och mångfaldigt landskap! Om du letar efter att upptäcka en mer äventyrlig sida av Kreta och självklart dig själv så behöver du besöka Kretas västra sida och du kommer att se hur området Sfakia är av otrolig skönhet kombinerandes hjärtvärmande gästvänlighet av ortsborna med denna otroligt orörda och naturliga miljö på en ö som lovar dig endast det bästa och självklart håller den upp till detta löfte!
Hotell och lägenheter Hotell i Chora Sfakion Chora Sfakion