Allt du behöver veta - Information om Chania

Information
'Taverna in Chania' - Chania
'Taverna in Chania' - Attribution: Nenyaki

Chania är inte bara en stad med de mest fantastiska stränderna utan ses också som att vara en av de mest traditionella. När man är i Kreta, som på alla andra öar i Grekland, så kommer du att bli förvånad över gästvänligheten och värmen av lokalbefolkningen. Hursomhelst så är det väldigt väsentligt att vara medveten om de grundläggande sakerna som kommer att få dig genom dina semesterdagar och göra dem till de mest värdefulla minnena!

En av de mest grundläggande sakerna som du behöver veta är att när du äter ute, så kommer du att få kostnadsfri dessert vid slutet av din måltid, så om du hör ordet "kerasma" lägg på ett stort leende. Detta är sättet som ortsborna visar hur tacksamma de är över att du väljer deras restaurang eller taverna och det är också ett sätt att satisfiera dig.

Om du har för avsikt att köpa souvenirer från turistshoppar så är öppningstimmarna nästan hela dagen (till klockan 10 på kvällen) men om du önskar att köpa det väsentliga så kommer du att hitta majoriteten av marknader som har öppet från 8:00 på morgonen till 13:30 och från 17:00 till 20:00. För dina pengaväxlingar så kommer du att hitta bankerna med öppettider på veckodagar från måndagar till torsdagar 8:00-14:30 och fredagar 8:00-14:00.

När man kör i Chania -som i hela Grekland- så kommer du i de flesta fallen att se att hastighetsgränser inte överskrider 50 kilometer i timmen inom bostadsområden och 80 kilometer i timmen på andra platser.

Om det är något sorts klagomål eller problem som du möter, kontakta turistpolisen genom att ringa 171 och de kommer att vara glada över att assistera dig och göra så att du känner dig hemma. Slutligen, prefix för att ringa Chania är +30 28210.