Fragokastello i Chania

Fragokastello
'Fragokastelo castle and beach at Crete island in Greece' - Chania
'Fragokastelo castle and beach at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

Fragokastello, är beläget i området Sfakia på sydkusten väster om Kreta och kan vara en liten havsnära resort men erbjuder fortfarande resenären allt. Denna lilla byn söder om regionen Chania i provinsen Sfakia kommer att göra dina semesterdagar oförglömliga så länge som du besöker det stora Venetianska slottet, och den vackra Fragokastello-stranden som är de två väsentliga sakerna att se när man är i området. Det venetianska slottet med samma namn tillsammans med områdets stränder och den otroliga och mångfaldiga naturen kommer att ta dig till en helt annorlunda plats.

Förutom från en stor varietet av rum och lägenheter att bo i, så erbjuder Fragokastello dig många chanser till att avnjuta originella Kretensiska maträtter vid en av många restauranger och tavernor som serverar alla sorter av Grekiska delikatesser. Familjer med sina barn kommer att hitta allt de behöver här: allt det grundläggande för att säkerställa en komfortabel semester i Kreta med de mest fridfulla och stilla omgivningarna.

Erbjuder alla typer av faciliteter som solstolar, parasoll, kaféer, toaletter, och så vidare utan att det känns för turistiskt, stranden av Fragokastello är idealisk för de som letar efter kristallklara och grunda vatten i en vacker natur som erbjuder dig lugnet som du behöver. Stranden är sandig och eftersom att den är belägen på den södra delen av ön, så kommer du att hitta din sinnesro där om du inte gillar platser med mycket folk. Stranden och slottet av Fragokastello är de mest överraskande och spännande sakerna som du inte kommer att glömma från dina semesterdagar i Chania!

En magnifik strand, ett förvånansvärt Venetianskt slott, och en legendarisk plats väntar för att du ska upptäcka dess unika skönhet. Byn Fragokastello fick sitt namn från det Venetianska slottet. Slottet byggdes på 1400-talet och kallades av Venetianerna "Castel Franco" och lyckas fortfarande att fånga allas uppmärksamhet och beundran!

Slottet i Fragokastello, som är byggt för att skydda det omgivande området från pirater, men även i ordning för att möjliggöra att Venetianerna skulle kunna kontrollera lokalpopulationen mer effektivt, är en attraktion som du måste se om du önskar att känna områdets magi och se Kreta på det sättet som lokalbefolkningen gör!
Hotell och lägenheter Hotell i Fragokastello Fragokastello