Traditionella smaker i Chania

Restauranger
'sea bay sunrise crete greece' - Chania
'sea bay sunrise crete greece' Agata Dorobek / Shutterstock

Kreta-ön är känd för dess hälsosamma kokkonst, baserad på medelhavsdieten med rena ingredienser som olivolja, baljväxter, kryddig ost, kretensiska nötter, fisk och sötsaker med honung och måltider ackompanjerade av vin och lokal raki. Traditionella maträtter serverade på restauranger är chochlioi, kakkavia, en genuin fisksoppa, ntakos, gamopilafo, kaltsounia-snacks med Kretensisk honung som kommer att ge dig en ide om vad sanna Kretensisk mat handlar om.

I Chania så finns det många val för mat, från snackbarer som erbjuder dig mer traditionella smaker till väldigt överkomliga priser till mer speciella och dyra restauranger på exceptionella platser med havsutsikt och maträtter inspirerade av de europeiska smakerna. När du är i Chania så behöver du pröva den utsökta Kretensiska kokkonsten som är baserad på olivolja och alla de grönsaker och frukter som du kan tänka dig då denna välsignade plats producerar så många lokala produkter som introduceras till dig via den lokala matlagningen.

Dessutom, så kommer du att hitta ett flertal tradtionella tavernor som har bibehållit sina karaktärer genom åren serverandes färsk fisk, skaldjur och andra delikatesser, vid pittoreska platser där du kan avnjuta din måltid samtidigt som du hör ljuden av Grekisk musik och känner dig mer belåten än någonsin i ditt liv, bredvid havet avnjutandes romantiska tillfällen med din andra halva. När det kommer till restauranger och tavernor så finns det en generell regel: testa och lita på! Om du känner att du vill vara säker på vart du ska spendera dina pengar så är allt du behöver göra att pröva den lokala "mezen" som är den lokala upplevelsen och sen vara beredd för att servera maträtten. En sak är säker och detär att Kretensare vet hur man perfekt satisfierar sina gäster och du kommer att märka -vid majoriteten av tavernor och restauranger- att de kommer att erbjuda dig raki och andra delikatesser som en välkomstgest. Så om du tror att du behöver gå på diet gör det innan du besöker Chania för när du väl är i Chania så kommer du absolut att älska maten och det är mer än möjligt att öka ett fåtal kilon och att vara full i magen och i ditt hjärta!