Chania har allt!

Staden Chania
'Chania' - Chania
'Chania' - Attribution: Theophilos Papadopoulos

När du besöker Kreta-ön, så verkar Chania att vara stället nummer ett att vara på, inte endast för dess pittoreska utsikter utan även till att uppleva den sanna rustika Kretensiska stilen och gästvänligheten. När man vandrar runt den fantastiska staden av Chania så kommer du att känna områdets magi ta över dig. Lokaliserad nordväst om Kreta, denna gloriösa stad har en population av omkring 60.000 invånare, det är Kretas andra största stad efter Heraklion. Staden Chania ligger längs nordkusten av ön, runt 70 km väster om Rethymno och 145 km väster om Heraklion. Indelat i de fem provinserna: Kydonia, Apokoranas, Sfakia, Selino och Kissamos, så kan du komma att finna att detta är ett Grekiskt paradis.

Chania staden är byggd över antika Kydonia -den mäktigaste staden av västra Kreta i antika tider- och kommer göra så att du blir kär i hela ön Kreta. Chania staden har bevarat mestadels av dess karaktär från den Venetianska perioden vilket ger staden en annorlunda stil.

Staden Chania är indelad i två delar -den gamla staden och den moderna staden som är den större- vilket gör att varje besökare hittar någonting att beundra i området. Den gamla staden -som finns bredvid den gamla hamnen- brukade vara omgiven av gamla Venetianska fortifikationer av vilka de östra och västra delarna har överlevt. Hursomhelst så är centrumet av den moderna staden området som sträcker sig till bredvid den gamla staden och särskilt mot söder och har något för alla.

De imponerande Lefka Ori bergen som stiger söder om Chania staden och spänner sig över södra kusten av Kreta till det Libyska Havet, är välkända för dess många bergsklyftor, bland vilka så är Samaria-klyftan 16 kilometer lång, den längsta i Europa, och den är av stort intresse. De flesta besökare blir kära i lokal kretansk mat och stränder. När man är i Chania så måste man simma i Elafonissi och Falasserna och ta bergsvägen för att komma dit, som kan vara lite långsam men ger dig chansen att ta en snabb titt på de spektakulära byarna och ravinerna.
Hotell och lägenheter Hotell i staden Chania Staden Chania