Gamla Staden i Chania har allt!

Chania Gamla Staden
'View of the old port of Chania, Crete' - Chania
'View of the old port of Chania, Crete' Mildax / Shutterstock

En annorlunda och fantastisk aspekt av den moderna staden av Chania är utan tvekan den gamla staden som erbjuder dig chansen att verkligen lära känna den mest härliga delen av Kreta. Den gamla staden har så mycket att erbjuda dig från Topanas och de Judiska Distrikten, Santrivani, Splantzia och Kasteli såväl som ett antal smala gator och byggnader av Venetiansk, Ottomansk och Neoklassisk arkitektur som man tappar hakan av.

En blandning av Ottomansk och Venetiansk arkitektur hålls framför dina ögon när du går runt den gamla staden. Den gamla staden runt den gamla Venetianska hamnen kommer att reda ut dess historia för dig från de gloriösa antika Minoiska tiderna genom den Ottomanska Turkiska perioden. Förvånande byggnader som venetianska stadshus och villor till en mer Östlig vibb med stadens olika Turkiska hus, moskéer och kyrkor, det är ingen frågan om vart områdets diversitet kommer ifrån. Chanias gamla stad erbjuder hursomhelst, utan att vara en "död" stad, en otrolig promenad till alla som önskar att resa tillbaka i tiden.

Ta din tid till att gå runt där och känn magin av den gamla staden som lägger en besvärjelse över dig. Testa de lokala delikatesserna och lev som ortsborna genom att pröva raki eller ntakos, den kända Kretanska Grekiska salladen, populärt över hela världen, och få en dirkekt kärlek för Medelhavskokkonst! Rym från allt krångel och oljudet med en fantastisk gång runt Chanias gamla stad och du kommer att se själv att du kan upptäcka någonting annorlunda vid varje hörn. Känn den Kretensiska gästvänligheten och låt områdets magi ta över dig.

Fullt av pittoreska hotell och kaféer och små tavernor, detta är platsen att åka till om du söker efter att leva som en riktig Kretensare och avnjuta allt som lovas: kvalitetsmat, utmärkta stränder, fantastiska platser på den mest populära Grekiska ö.