Få luft under vingarna! Flighter till Chania

Flighter
'View from the airport in Chania, Crete' - Chania
'View from the airport in Chania, Crete' - Attribution: a rancid amoeba

Chanias flyplats kallas "Chanias Internationella Flygplats Ioannis Daskalogiannis" och är lokaliserad i regionen Akrotiri med en distans av 15 km öst om Chania.

Flygplatsen är ansluten till Atens Eleftherios Internationella Flygplats med många flighter på daglig basis av alla sorters flygbolag, inkommande och utgående flighter. Den är också ansluten direkt till andra städer i Grekland och många internationella destinationer, särskilt under sommaren då Chanias flygplats är fylld med turister från hela världen som ser fram emot att leva deras dröm i Grekland och få så mycket av dess fantastiska sol och hav som de möjligen kan.

Vid slutet av 2012, så tillkännagav Ryanair, ett av de ledande lågkostnadsflygbolagen i Europa, att de skulle öppna dess första bas i Grekland vid Chania i april 2013. Flygbolaget från Irland driver fler än 26 direkta flighter från Europeiska flygplatser till Chania, erbjuder möjligheten till hundratusentals Européer att flyga till Chania till en låg kostnad och avnjuta gästvänligheten, stränderna, de arkeologiska ställena, kulturen, maten och vädret av Chania och helheten av Kreta då det är något som inte är lätt att hitta.

Chanias Internationella Flygplats har allt och mer viktigt, alla dina frågor besvaras av personalen på flygplatsen som alltid är vänlig och kommer att finnas där för dig att assistera dig vid alla tidpunkter. Var medveten om att när du reser i Grekland så finns det inte en sak som du inte kan lösa då du kommer att bli förvånad av gästfriheten av lokalbefolkningen som har ryktet att vara riktigt gästvänliga.

Vid din ankomst så kommer du hitta många taxis att ta till ditt hotell, eller så kan du boka en taxi i förväg eller hyra en bil från de olika biluthyrningsbyråerna, detta kommer att göra det mycket lättare för dig så att du inte behöver vänta på dina transfers. Den lokala bussen kommer mest troligt att serva dig väl då det är allmän transport, hur som helst så är det bäst att boka din egen bil i ordning till att se så mycket som möjligt från den fantastiska perfekturen av Chania!