Den historiska byn Maleme i Chania

Maleme
'German war cemetery in Maleme/Crete/Greece' - Chania
'German war cemetery in Maleme/Crete/Greece' Harald Lueder / Shutterstock

Maleme, en historisk väster om staden Chania, erbjuder dig chansen att lära känna det rika historiska värdet av platsen. Dess heroiska motstånd -av de lokala Kretensarna- för Kretas kamp mot de Tyska nazisterna är antydande för lokalbefolkningens karaktär. Avnjut din resa tillbaka i historien i Maleme men avnjut samtidigt de mest otroliga och ändlösa sandiga stränderna under den Grekiska solen.

När du är i Maleme så kommer du att inse att detta är det idealiska stället för att relaxa, simma och spendera tid med din andra halva, romantiska kvällar tittandes på solnedgången. Malemes strand- kommer utan tvekan att lägga en besvärjelse över dig. På stranden Maleme så kommer du att hitta alla bekvämligheter som du behöver då stranden är perfekt organiserad med solstolar och parasoll, för att se till att du får en säker solbränna och för att få dig att stanna längre på stranden. Stranden Maleme är hälften sten och hälften sand och vattnet är kristallklart. Du kommer att hitta en excellent bilfri väg ovanför stranden där du kan ha en romantisk promenad längs havet och du kommer att hitta ett antal restauranger, tavernor och barer med havsutsikter där du kan avnjuta en otrolig måltid med originella Kretensiska produkter eller dricka din drink vid havet.

Maleme är del av Platanias kommun. Den övergripande vibben om byn Maleme är att denna plats har en unik historia som erbjuder dig oräkneliga möjligheter för sightseeing och simning i de renaste och mest otroliga vatten, eftersom Maleme är en modern turistisk by med perfekt organiserad turisminfrastruktur. Hitta allting som du behöver från ett apotek till biluthyrningsbyråer, tavernor, restauranger, marknader, minibutiker, bagerier och mycket mer för att när du är i Maleme, så kommer du att ha alla bekvämligheter för att se till att du inte missar något!
Hotell och lägenheter Hotell i Maleme Maleme