Den soligaste platsen i Grekland - Vädret i Chania

Väder
'blue blue sea' - Chania
'blue blue sea' - Attribution: Romtomtom

Kreta har ett milt medelhavsklimat och du kommer att avnjuta och relaxa av solen och havet i Kreta mer än på något stället i världen!

Under våren, så kommer du se att medeltemperaturen varierar från 10 till 20 plusgrader, medans i maj så når den ofta 25 plusgrader vilket gör det lätt för dig att ta en simtur vid en av öns olika stränder. Under de heta sommarmånaderna, så håller sig temperaturen hög med ett maximum på upp till 40 plusgrader och detta är den livligaste perioden för Chania. Staden lockar turister från hela världen för toppstränderna i Chania med exotiska smaragdvatten som Elafonisi och Falasserna samt många fler som övervägs som det essentiella som du borde se.

Solskenet och soluppgång kommer att magnetisera dig och en sak är säker, du kommer att behöva packa ner alla dina sommarkläder när du reser i till Grekland. Juli ses generellt som en riktigt varm månad och du behöver glömma alla varma kläder när du packar för du kommer inte att behöva några i Chania. Dina simkläder är den första saken som du bör lägga i din väska och några tröjor och sommarsandaler samt flip-flops.

Om du beslutar dig gör att besöka ön vid slutet av sommarn runt september så behöver du vara medveten om att det är en perfekt tid för Chania. Ön är inte full med folk och du kan fortfarande avnjuta havet då vattnet fortfarande är varmt. Hursomhelst så kommer du att se att från september till de sista dagarna av oktober så är vädret till och från, men temperaturen håller sig i höga nivåer så du kan alltid avnjuta havet och mestadels av tiden solen och få en solbränna!

På vintern så överskrider temperaturen vanligtvis inte 15 grader och det kalla blir mildare från början av februari. Chania är en populär sommardestination men har också så mycket att erbjuda för dina vintersemesterdagar. Hursomhelst, om du önskar att spendera stilla semesterdagar eller vill hålla dig borta från alla stränder med massa folk så behöver du boka din semester för början av september så att du kan avnjuta alla fördelar av sommaren (sol, hav, tavernor, och så vidare) på ett ställe med mindre folk!