Stränder i Chania

Stränder
'Fantastic panorama of Balos Lagoon and Gramvousa island on Crete, Greece. Cap tigani in the center' - Chania
'Fantastic panorama of Balos Lagoon and Gramvousa island on Crete, Greece. Cap tigani in the center' Almotional / Shutterstock

Prefekturen av Chania har hundratals av stränder och detta är en av de mest viktiga saker som du bör överväga när du besöker denna vackra del av Kreta-ön. Vissa av dem är väldigt populära och är i toppen av listan av de bästa stränderna i Grekland tävlandes med många andra öar som stränder i Kefalonia, Lefkada, Rhodos, Kythnos och fler. Två av Chanias toppstränder, Elafonissi och Falassarna kännetecknas också i topp-10 listan av bästa stränder i hela världen och inte utan orsak.

Elafonissi, en liten höjd sydväst om Kreta som är populär för dess exotiska smaragdvatten erbjuder dig den bästa chansen att glömma allt och relaxa av denna fantastiska strand med kristallklara vatten som kommer att göra så att ditt hjärta slår snabbt. Glöm Karibien och hitta den mest exotiska semesterdestinationen i Grekland och mer specifikt i Chania. Falassarna-stranden med dess fina sand och fantastiska solnedgång är ett annat toppalternativ som du har när du är i Chania. Plataniás, Loutro, Kedrodasos är utmärkta strandval som verkligen är värda att se.

Du har definitivt en stor varietet att välja från när det kommer till stränder i Chania men den viktiga saken att överväga är var det är som du är ute efter. Om det du vill ha är perfekt organiserade stränder med solstolar eller om du föredrar en mer avlägsen och naturlig miljö, Chania erbjuder dig nästan allt. Stranden Agia Marin väster om Chania är också ett utmärkt val tillsammans med Agioi Apostoloi, Kalamaki och många fler. Det viktiga är att ta med dig allt du behöver och att kunna se så mycket som möjligt från alla fantastiska stränder i Chania. Upptäck öns mest populära och häpnadsväckande stränder och avnjut din simning vid olika stränder varje dag om du önskar att dina sommardagar ska vara fyllda med den Grekiska solen och havet, en dröm som blir sann i Chania!

VÅRA TOPP 10:

1) Elafonissi

Pink sand beach with crystal waters Elafonisi Crete
'Pink sand beach with crystal waters Elafonisi Crete' - Gts / Shutterstock

2) Balos

Balos beach in Greece
'Balos beach in Greece' - Cyril PAPOT / Shutterstock

3) Falasarna

Coast of Crete island in Greece. Red sand beach of famous Falasarna (also known as Falassarna or Phalasarna).
'Coast of Crete island in Greece. Red sand beach of famous Falasarna (also known as Falassarna or Phalasarna).' - Tupungato / Shutterstock

4) Agioi Apostoloi

Holy Apostles beach seen from small cave
'Holy Apostles beach seen from small cave' - Attribution: Shepard4711

5) Kalívai

6) Iligas, Chóra Sfakíon

7) Fragokastello

8) Sougia

The beach of Sougia in southern Crete, Greece
'The beach of Sougia in southern Crete, Greece' - imagesef / Shutterstock

9) Krios, Paleochora

10) Loutraki