Sevärdheter i Chania

Sevärdheter
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Chania
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Attribution: Γιάννης Χουβαρδάς

Prefekturen av Chania erbjuder dig chansen att utforska området med dess oräkneliga sevärdheter, av arkeologiskt, men också av naturligt intresse.

Bland de större museerna så kommer du att hitta det Arkeologiska Museet, Kretas Militära Havsmuseum, det Minoiska skeppet, Folkloremuseet, museer i många sakrala kloster i regionen, Eleftherios Venizelos Husmuseum och många andra som kommer att få dig att vilja utforska till och med ännu mer av denna välsignade ö. Inom staden, så är det mest anmärkningsvärda Temenos Kiutsouk Hassan i den Venetianska hamnen, kyrkan av St. Nicholas, distriktet av Kasteli i Chania's gamla stad som är på höjden lokaliserad söder från hamnen och kyrkoherdens gamla palats, Slottet Firka och de antika väggarna i trakten Topana.

I det kringliggande området så måste du så det fantastiska Agia Triada klostret och det katolska munkklostret på Akrotiri-halvön, nationalparken med Samariaravinen, Sideroportes, Agia Roumeli, Polirrnia och Chrisoskalitissa klostret. I den östra delen, så måste du utforska fortet av Fragkokastello på sydkusten av Kreta på en distans av 12 km. Öster om Chora Sfakion och inom Chania's prefektur, Aptera, en stad byggd på 500-talet som har uppdagats från utgrävningar efter andra världskriget som fortfarande lyckas förundra alla!

Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.
'Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.' - serg_dibrova / Shutterstock

Ta din tid att utforska denna fantastiska stad till fullo och missa inte den Gamla Venetianska Hamnen som både är atmosfärisk och pittoresk, färgrik och vacker och du kommer att hitta många tavernor runt området för att satisfiera din aptit. Idealiskt för en nattpromenad och den perfekta kvällsavslutningen med ett glas raki och smak av alla de lokala delikatesserna.

För en oförglömlig dag av sightseeing välj att ta vägen till Oalos slätt, en vacker slätt på 1000 meters höjd, vid väst om Lefka Ori och 38 kilometer sydöst om Chania. Med en lång historia då den är länkad till kampen av det Kretensiska folket för frihet, känn områdets magi ta över dig och omvärdera varför Omalos nämns i öns traditionella folksångern. Dessutom, när du är i Kreta så måste du utforska denna traditionella och spännande ö och se så mycket som du kan från området. Chania är ett område som erbjuder dig alla chanser att fylla ditt minne med oräkneliga, oförglömliga ögonblick till de mest förbryllande platserna!