Den granna havsnära byn Kalívai nära Chania

Kalívai
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' - Chania
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalívai är en söt havsnära by i området av Apokoronas i Chania, vid Souda-bukten, 19 kilometer öster om Chania och är en av resorterna på Cape Drapanos, tillsammans Almyrida och Plaka, populärt världen över för dess förtjusande stränder. Dessutom, Apokoronas är ett av Västra Kretas grönområden och du kommer att förvånas av denna plats mångfald av skönhet. Området hanterar att kombinera en natur av skogar, kullar och berg såväl som träd med fantastisk Grekisk sol och den originella rustika Kretensiska arkitekturen.

Kalívai är en by som är lokaliserad nära huvudvägen från Chania till Rethymno 19 kilometer från Chania och 42 kilometer från Rethymno. Byn är byggd i en amfiteater-form längs stranden Kalívai bland två kullar och floden Xydas som delar in byn i två aspekter med grafiska broar, från vilka gäster är välkomna att observera ankorna, vilket ger området en totalt annorlunda anblick.

Tack vare floden Xydas -och en annan flod, Kylaris, som flödar väster om byn- så är Kalívai lokaliserat i en bördig dal och är fullt av grönska och omringat av olivhagar. Detta är på jorden en oas för de heta sommarnätterna som kommer att göra så att du känner dig fantastisk.

På grund av dess bördiga jord och strategiska geografiska plats vid inträdet av Souda-bukten, så har Kalívai varit befolkat sedan minst de antika tiderna och detta är något magiskt som du kommer att märka själv. Dessutom, I de östra bergen av Kalívai så fanns Kissamos -inte att förväxlas med Kissamos Kasteli- en av de två hamnarna av antika Aptera, som är väldigt nära de större attraktionerna, området kallat "Ippokoronion".

I byns östra berg kan du komma att hitta ruinerna av Castello Apicorono. På 1600-talet så förstördes byn Kalívai av piraten Barbarossa och de följande århundradena var en fokal punkt i många kamper, inkluderat striderna i alla faser av den Kretensiska Revolutionen.

Området Kalívai har blivit ett turistområde med många små hotell och lägenheter, tavernor, butiker, kaféer och banker, postkontor, apotek och ett läkarhus.

Den centrala stranden med dess sandiga strand på runt femhundra meter, med grunda vatten inviterar dig till att upptäcka områdets magi. En stor fördel med stranden är utan tvekan de stora träden, så du kommer säkerligen att hitta naturlig skugga. Självklart, så har stranden också belönats med en Blå Flagga och det finns en livvakt så att du kan känna dig säker hela tiden.

Förutom den huvudsakliga stranden, så finns det andra mindre och inte så organiserade stränder i byn på andra sidan floden Xydas om du föredrar mer avslappnad simning.

Kalives beach blue flag
'Kalives beach blue flag' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives beach
'Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives harbour
'Kalives harbour' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives second bridge
'Kalives second bridge' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives from the beach
'Kalives from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Fullmoon at Kalives beach
'Fullmoon at Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives village view from the beach
'Kalives village view from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete
'Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete
'Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com
Hotell och lägenheter Hotell i Kalívai Kalívai